Blogging Goals & Portfolio


ENG: Sorry, this one is only for Dutchies! If you really want to read it, please put it in a translate machine. Also check my Portfolio; I just put it online!

Allereerst wil ik jullie allemaal nog een gelukkig nieuwjaar wensen! 
(Mag ik dit nog wel zeggen op 5 januari?)

Daarna heb ik leuk nieuws (tenminste, mij maakt het erg enthousiast): Ik heb een portfolio gemaakt en deze staat nu online! Mijn portfolio bestaat uit de drie onderdelen die ik het liefst fotografeer: People, Events en Travel. Neem snel een kijkje!

De laatste dagen heb ik veel zitten nadenken over mijn blog. Waarom blog ik eigenlijk? Wat is het doel? Waar wil ik over schrijven? Wie is mijn doelgroep? Wil ik in het Nederlands of Engels schrijven? Hoe wordt mijn blog bekender?
Graag wil ik dit beantwoorden in deze blogpost. Het was vooral voor mezelf bedoeld, maar ik besloot het ook met jullie te delen, zodat jullie wellicht tips hebben voor mij!


Wat is het doel en de doelgroep van mijn blog?
- Met deze blog wil ik mij met name richten op meiden met een passie voor fotografie. Dit wil niet zeggen dat mijn blog niet toegankelijk is voor jongens!
In het begin is deze blog ontstaan om meer bekendheid te creëren voor mijn foto’s. Jaren geleden droomde ik er al van om een eigen blog te beginnen. En nu blog ik al iets meer dan één jaar!
- Oké dus: bekendheid creëren als fotograaf. De doelgroep hiervoor is Nederlandse meiden. De reden hiervoor is dat zij ook degenen zijn die wellicht boekingen willen doen bij mij!
- Daarnaast wil ik jullie gewoon een kijkje in mijn leven geven. Eind deze maand moet ik mijn halve leven in een koffer gaan stoppen om 5 maanden in het buitenland te gaan leven en werken. Dit is een grote stap voor mij en dit wil ik graag met jullie delen. In Parijs zal ik tevens veel foto’s gaan maken, dus het doel om bekendheid te creëren blijft dan doorgaan. Ik kan niet wachten om gewoon met mijn camera door de stad te slenteren. De doelgroep van het ‘lifestyle’ gedeelte is Engelse en Nederlandse meiden, maar ook gewoon het thuisfront!
Welke taal raden jullie me aan om in te schrijven? Eerst neigde ik heel erg naar Engels, maar nu ik heb besloten dat mijn doelgroep met name Nederlanders is, neig ik steeds meer naar Nederlands.. Of toch gewoon in beiden talen schrijven?

Hoe wil ik die bekendheid creëren?
De bekendheid als fotograaf zal ik toch echt enkel creëren door ervaring op te doen. 
Oefenen, oefenen, oefenen dus. Helaas komen de tentamens er bijna aan en ben ik druk bezig met de voorbereiding voor mijn stage, dus heb ik nu niet veel tijd voor shoots. Er zijn nog wat gegadigden die ik kan en wil fotograferen, maar waar is de tijd?!
- Bekendheid als blogger kan ik creëren via mijn Fotografie Facebook pagina en mijn Instagram account. Ik heb enkele weken terug besloten me op deze social media te gaan richten. Verder plaats ik mijn foto’s op Pinterest, maar ik heb tot dusver nog niet gemerkt dat ik hier veel publiek mee creëer.
- Wat ik als laatste in het nieuwe jaar wil gaan proberen is gastbloggen! Het lijkt me leuk om bij andere (Nederlandse) bloggers eens een artikel te schrijven. Verder ben ik nog aan het nadenken over samenwerkingen met andere bloggers. Oké, leuk, gastbloggen.. Maar waar wil ik dan over schrijven?
Wat dacht je van mijn opleiding, mijn voorbereiding op mijn buitenlandse stage, het leven in Parijs als Nederlandse of over fotografie?


Hoe ga ik de layout van mijn site aantrekkelijk(er) maken?
Tsja, dat is een puntje waar ik vaker over twijfel. Veel verstand van HTML heb ik absoluut niet! Ik zou mijn blog een zakelijkere uitstraling willen geven, maar tegelijkertijd gewoon leuk en ‘spontaan’. Dit is nog iets waar ik nu over struikel. Want hoe ga ik dat aanpakken? Allereerst ben ik niet helemaal tevreden over mijn headerOok zou ik in 2015 graag een eigen huisstijl willen creëren: logo, kleuren, lettertypes etc.Statistische doelen van mijn blog in 2015
Oké. Het is voor mij niet goed om me te focussen op de cijfertjes. Wat ik vooral hoop is dat het aantal volgers op Bloglovin’ toeneemt. Op het moment zijn dit er helaas maar 11, en dat terwijl iedere post 100+ views krijgt! Ook op Instagram en op mijn fotografie Facebook pagina zou ik meer likes/volgers willen krijgen.


Fotografie doelen in 2015
In 2015 zou ik vaker gevraagd willen worden voor shoots. Wellicht kan ik er een klein zakcentje mee gaan verdienen. Het is lastig om dit op te bouwen vanuit Parijs, maar hey, proberen kan altijd! Daarnaast wil ik, zoals ik al aangaf, veel meer ervaring opdoen! Met belichting, met het nabewerken van de foto’s en hoe je fotografeert in RAW en wat de precieze voordelen ervan zijn.
Misschien kan ik in 2015 ook wel eens een workshop volgen? 


Als laatste wil ik jullie graag een overzicht geven van leuke Nederlandse bloggers die ik nog niet zo lang terug ontdekt heb, maar helemaal geweldig vind:
·         www.muchable.nl
·         http://annesolveig.nl/
·         http://www.ashleylynn.nl/
·         http://fablefrique.com/
·         http://www.blogbylinda.nl/
Elk van hen heeft wel iets dat ik graag zou willen hebben, waaronder: het durven te posten van Muchable, de speciale tweede naam van AnneSolveig, de grappige schrijfstijl van Ashleylynn, de natural beauty van Fablefrique, de layout van Blogbylinda en de fotografiekunsten van Thegirlsbehindthecamera. En dan nu een vraag waar ik héél graag antwoord op krijg in de comments: wat zouden jullie graag terug zien op mijn blog?

17 comments:

 1. Not sure what your blogging goals are hehe but I just set one for myself! I want to post at least 3 times a week!

  Tina
  www.justatinabit.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha sorry Tina! I had typed this entire post in Dutch and didn't want to write everything down in English too. Still trying to decide in which language to blog.. 3 times a week seems like a great goal!!

   Delete
 2. so great that you set blogging goals for the new year!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sorry that this is only in Dutch Sienna! ;) You probably understand that I didn't want to type this all in 2 languages haha!

   Delete
 3. Wat lief dat je mij tussen dat lijstje met blogs noemt! Veel succes met het halen van je blog doelen, komt vast helemaal goed :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuurlijk Linda! Je blog is echt ontzettend leuk. Ik heb hem nog niet zo lang terug gevonden (ik geloof vorige week pas), maar ik ga hem zeker in de gaten houden!

   Delete
 4. Oh, en ook ik voel me zo vereerd dat je mij (/mijn blog) in het lijstje blogs noemt! Dankjewel! Ik zal zeker je blog in de gaten houden. Hele goede doelen ook! Als ik je ooit ergens bij kan helpen, laat me het dan vooral weten. Misschien zou je het leuk vinden eens op mijn blog te posten om wat meer bekendheid te genereren :) Dan zouden we daarover kunnen nadenken. Heel veel liefs en een fijne dag, xx Frederique
  http://fablefrique.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Frederique! Tuurlijk, je blog is echt ontzettend leuk! Ik word er altijd blij van je nieuwe posts/foto's te zien. Heel erg lief dat je me wilt helpen. Dat gastbloggen lijkt me een super leuk idee! We moeten er snel contact met elkaar over opnemen :)

   Delete
 5. Hoi Eline! Dankjewel voor het noemen van mijn blog. Zelf vind ik mijn schrijfstijl helemaal niet zo grappig, haha, maar wel leuk om te lezen! :-) Veel succes met je blog! Komt vast goed met al je doelen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha echt? Ik vind dat je heerlijk 'vlot' schrijft! Erg fijn om te lezen. De GIFjes en dingen als 'Q to the A's' maken het zo leuk/grappig! ;) en dankjewel!

   Delete
 6. heel veel succes met al je goals! X Laura www.mixtfashion.com

  ReplyDelete
 7. Replies
  1. Happy 2015 to you too Nadia! And thanks!

   Delete
 8. Wat een mooie goals! En leuke blogs noem je, sommige kende ik nog niet! :) Xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Stephanie! En fijn dat je de blogs leuk vindt!

   Delete
 9. Succes met je doelen halen! Outfit posts en natuurfoto's vind ik heerlijk om te bekijken :)

  Xx Lisanne

  ReplyDelete

© Eline Rewinkel. Powered by Blogger.