My Week In Pictures #4

Bonjour à tous! Het is weer tijd voor een week in pictures en ook deze keer ga ik doen in de vorm van een reisverslag vanuit Parijs!Maandag | Monday | Lundi
Vandaag was mijn eerste stagedag. Ik houd het even kort en zeg dat ik genoten heb vandaag! Na één uur Frans praten sloeg de hoofdpijn al in, maar ik vond het wel erg leuk!

Dinsdag | Tuesday | Mardi
Vandaag had ik al direct mijn vrije dag (samen met woensdag). Ik besloot samen met mijn camera door de stad te gaan slenteren. Het was de eerste keer dat ik echt alleen was in Parijs. Van de een kant voelde het heerlijk, omdat ik me nu echt bedacht dat ik in Parijs woonde, van de andere kant voelde ik me toch ook vaker alleen. Ik slenterde door Jardin du Luxembourg, de wijk St. Germain-des-Prés en ik nam nog een kijkje bij de boekenwinkel Shakespeare & Company.
Woensdag | Wednesday | Mercredi
Vandaag had ik om 12:00 afgesproken bij het Louvre met Wout. Een tip: als je met iemand wilt afspreken bij het Louvre zeg dan nooit 'Ik zie je boven bij de piramide', want daar staan ook nog 100+ andere mensen. Gelukkig vonden we elkaar al snel. Nog een tip: neem niet de rij buiten bij de piramide, maar loop het winkelcentrum onder het louvre in (via een van de zijdeuren richting Rue de Rivoli) en zoek de kleinere rij in dit winkelcentrum. De eerste rij is namelijk enkel om je tas en jas te controleren. Ik gok dat je in de bekende rij bij de glazen piramide ongeveer 30+ minuten moest wachten en in de rij binnen stonden we ongeveer 5. Eenmaal binnen was voor mij nog het leukste deel: Wout wist dat je als student zijnde gewoon kon doorlopen. Het was een kwestie van ons paspoort laten zien en we waren binnen. Na 10 minuten moeite stonden we gewoon gratis in het Louvre! We hebben ongeveer 3 uur rondgelopen en móesten natuurlijk een selfie maken met de Mona Lisa. De overige foto's bewaar ik voor een andere blogpost! Anders wordt deze wel erg lang.


 

Donderdag | Thursday | Jeudi
Stagedag 2! Deze week doe ik 'crosstraining', wat wil zeggen dat ik alle kanten van het hotel mag zien. Vandaag stond de housekeeping op de planning. Ik bracht enkele uren door met een van de femme de chambres in de kamers, één uur in de wasserij en ongeveer twee uur bij de gouvernante. Super leerzaam, want ik heb zo een goede kijk kunnen krijgen van de kamers en alles wat erbij komt kijken!

 

Vrijdag | Friday | Vendredi
De wekker ging voor het eerst om 5:15, wat wel even pittig was. Vandaag stond de congiergerie op de planning. De congierges hier zijn niet zoals we de congierge kennen in Nederland. Een congierge in een hotel is de persoon waar de klanten terecht kunnen met vragen over de stad, als ze bijvoorbeeld een taxi nodig hebben of als ze een reservering willen in een restaurant. De congierges kennen Parijs 'like their pocket' en ik heb al gemerkt dat alles mogelijk is; de enige limieten zijn geld en illegale activiteiten. 

Zaterdag | Saturday | Samedi
Aujourd'hui: le petit-déjeuner! Ik liep een paar uurtjes mee met het ontbijt, wat ook leuk was om te zien! Verder was het vandaag natuurlijk Valentijnsdag.. Ik liep even langs de Eiffeltoren, waar het echt bizar druk was met selfie-makende koppeltjes.


Zondag | Sunday | Dimanche
Vandaag was de één na laatste dag van de crosstraining en gelukkig mocht ik 'uitslapen' tot 8:15. Ik heb de hele dag in le bureau du réservations gezeten en hier misschien nog het meest geleerd van alle dagen. Ik zag hoe de mails werden verwerkt, wat er gebeurde met alle reserveringen en hoe alles georganiseerd werd. Wat een werk! 

à Bientôt!


2 comments:

 1. Very pretty pics :)
  -------------
  http://breakfastataris.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Leuke foto's! Heb nu een giveaway op mijn blog... Misschien vindt je het leuk om mee te doen?
  xo.
  FROM HATS TO HEELS
  www.fromhatstoheels.com

  ReplyDelete

© Eline Rewinkel. Powered by Blogger.