Eline Rewinkel Fotografie in 2016ELINE REWINKEL FOTOGRAFIE IN 2016
Reflecting on 2016 in photos

31 december 2016. Tijd om weer een jaar af te sluiten. En jeetje, wat een jaar was dit voor mij! In deze post kijk ik graag met jullie terug op mijn 2016, met behulp van foto's! De post zal dan ook met name gericht zijn op mijn 2016 op fotografie-gebied. Welke opdrachten heb ik zoal gehad? En wat voor foto's heb ik daarnaast nog gemaakt? Ik heb mijn harde schijf eens goed overhoop gehaald. Neem een kopje koffie en kijk met me mee!


Februari
In februari ging ik samen met mijn vriend en zijn broer hun zus opzoeken in Londen. We wandelden hele stukken, ontdekten nieuwe plekjes van deze prachtige stad en ik fotografeerde er natuurlijk op los.
MAART
In maart had ik de kans om de burgemeester van Maastricht te fotograferen, maar leende ik ook een Canon 5D Mark III (oftewel mijn droom camera). Met die camera fotografeerde ik de promotie van de eigenaar van die camera, maar oefende ik ook met portretten van Sascha en tijdens een wandeling met mijn ouders. In deze maand leerde ik ook de VSCO filters op Lightroom kennen, waar ik vanaf nu af en toe mee begon te experimenteren.
APRIL
Op 15 april klopte ik aan bij de KvK, met de vraag of ik me kon inschrijven als fotografe. Samen met mijn certificaat liep ik een half uurtje later trots de deur uit, klaar voor dit nieuwe avontuur. Voorafgaand aan deze inschrijving fotografeerde ik deze maand een reisje naar Parijs en mocht ik een herendispuut van Maastricht, een damesdispuut van Maastricht en een damesdispuut van Amsterdam fotograferen. Een van mijn iPhone foto's werd later op Facebook gepubliceerd door het Franse patisserie bedrijf Pierre Hermé. Op de foto's van het damesdispuut gebruikte ik voor het eerst mijn nieuwe logo, ontworpen door Janou Toirkens.MEI
Mei was absoluut de maand waarin de eerste opdrachten binnenstroomden. Mijn website werd gefinetuned en ik maakte veel reclame (met name mond tot mond). Deze maand fotografeerde ik een familiefeest, waarna ik enkele portretten schoot van de kleine Bo met haar ouders, oom en oma. 
JUNI
In juni werd ik niet alleen 21, ik had ook een aantal hele leuke opdrachten. Ik maakte groepsfoto's van de lokale scouting, fotografeerde nog een promotie, had ik mijn eigen 21-diner en maakte ik enkele oefen portretten van Fien. Fien maakte die avond tevens een paar foto's van mij.
JULI
In Juli ging ik met mijn ouders er 15 daagjes tussenuit naar Madeira. Het eiland is prachtig, waardoor ik belachelijk veel foto's heb gemaakt. Bijna al die foto's zijn gepubliceerd in blogpostjes, die hier (klik) te vinden zijn. Ook maakte ik een video travel diary van de reis. De rest van de vakantie zat ik echter ook niet stil. Ik fotografeerde de zusjes Fon en Sel, vriendinnen Nicole en Janna, Nadieh en Michelle met de sieraden van Janneverkooptsieraden, was aanwezig bij nog een promotie en fotografeerde een dansvoorstelling. AUGUSTUS
De laatste vakantiemaand, wat betekende dat ik nog steeds genoeg vrije tijd had voor foto's. In Augustus ging ik naar Milaan met Tom (waarvan ik tevens weer een video travel diary maakte), fotografeerde ik een familie, ontmoette ik Marleen Serné, fotografeerde ik het geregistreerd partnerschap van Sanne en Noud, was ik actief als fotograaf bij de INKOM Introductieweek Maastricht en fotografeerde ik het Preuvenemint namens de Media Commissie van SV Amphitryon. 
SEPTEMBER
In september begon ik met afstuderen aan mijn studie, wat betekent: maandag tot vrijdag van 09:00-17:00 op school voor 5 maanden lang. Dit vergde veel van mijn energie, maar ik wilde absoluut doorgaan met fotograferen. In september deed ik maar liefst 14 shoots, waarvan de meesten studiegenoten waren waar ik CV foto's voor maakte. Ook maakte ik foto's van de nieuwe studentenraad van mijn school.OKTOBER
In oktober werd het al snel donker buiten, wat betekende dat ik beperkt was met fotograferen in daglicht. Wel fotografeerde ik het lustrumfeest van een dispuut uit Maastricht, een familie in Ede, een familie in Reuver, danslessen van een dansschool uit Maastricht, een zorgcongres van De Leyhoeve, producten van Bridge Event Facilities en ons familieweekend. Doordat ik van oktober tot nu al erg druk ben met school, komt het er niet altijd meer van om mijn blog up to date te houden. Veel foto's zijn daardoor (nog) niet gepubliceerd.

NOVEMBER
In november besloot ik het eventjes iets rustiger aan te doen, maar fotografeerde ik wel het verjaardagsfeest van Kristel en Nadieh!
DECEMBER
En toen was het alweer december. Dit was de maand dat de deadline van onze scriptie toch echt naderde, wat lange dagen en weinig energie na school betekende. Toch zat ik deze maand absoluut niet stil! Ik fotografeerde opnieuw de studentenraad van school, maakte portretten van Dorien met haar hond, ging opnieuw langs bij het damesdispuut uit Amsterdam die ik in april ook mocht fotograferen, fotografeerde een familie uit Maastricht, maakte hardloopportretten van Lisanne van Fit Food & Fun en fotografeerde Fon en Judith die in 2017 aan een groot avontuur beginnen! Al deze foto's zullen binnenkort op mijn blog te vinden zijn. Hier dus een hele kleine preview...


Dus. Wauw. Had ik ooit zoveel leuke opdrachten verwacht? Nee, absoluut niet. Is dit meer dan ik ooit had mogen hopen? Ja, absoluut wel! Ontzettend bedankt aan iedereen die ik heb mogen fotograferen, maar ook aan iedereen die altijd zo enthousiast reageert op mijn foto's. Iedere reactie, iedere like en ieder complimentje laat mijn hart net een beetje sneller kloppen. Ik kan niet wachten wat 2017 me gaat brengen.

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling! Geniet van een glaasje champagne samen met je geliefden! 

Heel veel liefs,
Eline


3 comments:

 1. Mooi overzicht en wat veel leuke opdrachten!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje Senna! Ik sta zelf te kijken van hoe veel opdrachten het zijn!! :) X

   Delete
 2. It looks like you had an amazing year! Wishing you all the best in 2017 as well. :) Can't wait to see your future posts!

  Best,
  Christina
  Looks by Lau

  ReplyDelete

© Eline Rewinkel. Powered by Blogger.