My Week In Pictures #3


Bonjour à tous! Weer een blogpost vanuit het koude, maar gelukkig zonnige Parijs! Op het moment heb ik zo ontzettend veel foto's en ideeën voor posts, dat ik niet meer weet wanneer ik wat moet doen. De My Week in Pictures van deze week begint dit keer even vanaf donderdag. Bovendien is het meer een reisverslag dan een my week in pictures, maar hey, ik moet jullie wel goed blijven updaten! Mocht je mijn vorige post over mijn eerste dag in Parijs (woensdag) niet gezien hebben, vergeet dan niet die ook nog te lezen!: From Paris, With Love.

Bonjour à tous! Another blogpost from the cold, but fortunately sunny Paris. At the moment I have so many pictures and ideas for blog posts, that I don't know when to post which! The My Week in Pictures of this week starts this time from thursday on. I decided to write this post in Dutch only, because this time it's more like a travel journal for my friends and family. But please, enjoy the pictures that are in here. More will be on the blog soon! In case you haven't seen my previous post about my first day in Paris (wednesday), don't forget to read it!: From Paris, With Love.

Donderdag | Thursday
Zoals jullie wellicht al gelezen hebben, had ik het geluk dat ik naar Parijs gebracht werd door mijn ouders en zus. Donderdag zijn we direct op een ontdekkingstocht gegaan naar een maandkaart voor de metro, de dichtstbijzijnde supermarkt etc. Ook zijn we alvast een kijkje gaan nemen in het hotel waar ik stage ga lopen! Het plan was om even wat te drinken in de lobby, zodat mijn ouders een indruk konden krijgen van het hotel. Toen we gingen afrekenen en de ober eventjes niet begreep dat we geen kamer hadden (en de rekening dus niet op de kamer gezet kon worden), vertelden we toch maar dat ik daar stage ging lopen en dat we dus geen gasten van het hotel waren. Beiden obers waren erg enthousiast. Toen ik terug liep om mijn jas aan te trekken, stond in een keer de één van de managers voor mijn neus om mij welkom te heten, wat ik helemaal geweldig vond. Vervolgens regelde hij ons ook nog een rondleiding! Ik ben nu zeker wat geruster voor mijn eerste dag maandag.

Vrijdag | Friday
Geen iPhone foto's van deze dag.. Vandaag is mijn nieuwe huisgenootje Angelique aangekomen in Parijs! Terwijl de rest van het gezin nog wat delen van Parijs aan het verkennen waren, wachtte ik in ons appartement tot Angelique er was. 's Avonds zijn we met beiden gezinnen gaan uiteten in een lokaal restaurantje.

Zaterdag | Saturday


Vandaag heb ik even extra genoten van mijn ouders en zus, want nu kon het nog. Ze zouden ergens in de middag terug naar Nederland gaan rijden. We zijn nog naar Montmartre met de Sacre Coeur geweest en naar de Notre Dame. In de Sacre Coeur heb ik een kaarsje opgestoken voor de komende vijf maanden. 
Het afscheid was even zwaar, maar ik wist dat het tijd voor ze was om terug naar huis te gaan. Bijna direct daarna hadden Angelique en ik afgesproken met Wout en Bram, ook studenten van mijn school die hier in Parijs stage gaan lopen. Wout stond al klaar met een pak tissues, wat ik onwijs lief vond. Ik heb ze gelukkig nog niet hoeven gebruiken!
We begonnen de avond door gezamenlijk boodschappen te halen. Bij de ingang kwam een van de medewerkers naar ons toe en riep druk iets over het karretje dat we gepakt hadden. Na meerdere malen 'Pardon?' te hebben gezegd, werd geen van ons duidelijk wat die gast nu eigenlijk bedoelde. We besloten het karretje terug te zetten, maar toen hij chaotisch begon te roepen 'Oh non non c'est bien!' hebben we hem toch maar weer gepakt. Ik liep redelijk verstrooid door de winkel en Wout en ik lagen meerdere malen dubbel door de belachelijk hoge prijzen. De prijzen van stokbrood en wijn vielen gelukkig wel mee!

Zondag | Sunday

Eerste dag dat Angelique en ik met ons tweetjes waren. De eerste echte dag van ons nieuwe avontuur. Ik begon mijn dag met een rondje hardlopen. Aangezien ik de weg nog niet goed kende ging het niet heel goed, maar het was heerlijk om even te doen! Ik stond versteld van alle joggers in het dichtstbijzijnde park.. Het moeten er tussen de 100 en 200 zijn geweest! 
Na een ontbijtje met Angelique hebben we rustig aan gedaan en zijn we rond half 2 in de metro gestapt naar de Arc de Triomphe. We wilden nog een keer samen de route naar onze hotels doen, om extra voorbereid te zijn op onze eerste werkdagen morgen. Angelique liet me haar hotel van buiten zien en ik haar die van mij. Ook liepen we nog even richting het hotel van Wout. We slenterden de hele middag over de Champs Élysées en vervolgens door Jardin des Tuileries. Twee stoeltjes riepen onze namen, dus we hebben kort genoten van de zon. Nu helaas nog bepakt met onze sjaals, handschoenen en winterjassen.. Na nog wat winkels namen we de metro terug naar ons appartement. Vanavond hebben we een chillavond op bed, terwijl we Franse TV kijken. Wisten jullie dat alles, werkelijk alles, is gesynchroniseerd hier?!

Groetjes en tot snel!

2 comments:

  1. Ahh wat wordt ik blij van je verslagjes uit Parijs! Ik ben zo benieuwd naar je komende verhalen en naar je eerste dagen daar! Ik vind het nog steeds super knap van je en ik was zelf enorm emotioneel toen ik mijn ouders weg liet gaan terwijl ik ze zelf 4 weken daarna weer zou zien haha. Ik had niet gedacht dat Parijs zo duur was met boodschappen enzo! Maar wel echt superfijn dat je zo welkom werd geheten door de manager, het is toch wel een beetje een geruststelling ofzo. Maar goed meis, heel veel plezier de komende tijd! Ik ga regelmatig je blog checken en alles volgen vanaf hier! Ik zit er aan te denken om binnenkort een dagje naar Parijs te gaan haha.

    ReplyDelete
  2. En wat ben ik blij dat je reageert Romy! Super bedankt en leuk dat je deze post leuk vindt, haha! Mocht je naar Parijs komen laat me dan wat weten! X

    ReplyDelete

© Eline Rewinkel. Powered by Blogger.