Hotspot in Paris: Eclairs at Eric Kayser


BOULANGER ERIC KAYSER

Parijs kan ook wel de stad van de patisserie genoemd worden, toch?
Met 18 vestigingen in Parijs (en daarnaast ook uitgegroeid tot vestigingen in onder andere Chili, Indonesië, Japan, New York, Mexico en Portugal) is Eric Kayser niet zomaar een bakkerij waar je je stokbrood haalt, gewoon omdat deze bij jou in de wijk ligt. Nee, Eric Kayser is een waar fenomeen hier in Parijs. 
De eerste bakkerij van Maison Kayser werd geopend in 1996 op 8 Rue Monge. Iedere zondag staan hier lange rijen vol met locals, die hier regelmatig hun zondags ontbijt komen halen.
Hoewel de macarons niet kunnen toppen aan die van Ladurée en Pierre Hermé (let's face it: dat is ook wel erg lastig), worden de stokbroden van Eric Kayser vaak de beste van Parijs genoemd! Ook de eclairs zijn een echte aanrader...
Enkele weken geleden liep ik met Lara door Parijs. Ik had haar net daarvoor nog verteld dat ik nog nooit in mijn leven een Eclair had gegeten, puur omdat ik niet zomaar een eclair ergens wilde kopen. Ik wilde dat mijn eerste eclair ook direct een 'echte' was. We liepen Eric Kayser voorbij en Lara zei: 'Zo, Eline, jij gaat hier een eclair kopen'. Dit moment moest natuurlijk op de camera worden gelegd. En jeetje, wat heb ik genoten van dat ene stukje gebak. Krokant, zacht en rijk gevuld met chocolade. Ik wil meer!


Paris could also be named the city of pastries, right?
With 18 locations in Paris (and besides that also in Chile, Indonesia, Japan, New York, Mexico and Portugal) is Eric Kayser not your ordinary bakery where you get your bread, just because this one is located next to your home. No, Eric Kayser is a true phenomenon here in Paris. The first bakery of Maison Kayser was opened in 1996 at 8 Rue Monge. Every sunday there is a queue filled with locals, who go there to get their sunday breakfast.
Even though the macarons can't beat the ones from Ladurée and Pierre Hermé (but let's face it: that's quite difficult), the breads from Eric Kayser are called the best from Paris! And I can personally recommend you the eclairs...
A few weeks ago I was walking with Lara through the streets of Paris. Just before we crossed the bakery I had told her that I had never eaten an eclair in my life, just because I didn't want to buy an eclair in a simple store. I wanted my first eclair to be a 'real' one. When we saw the bakery and I explained to Lara that it was a very well-known one, she told me: 'Eline, you're going to buy an eclair'. This moment of course had to be captured on camera. And wow, did I enjoy this single piece of pastry! Crusty, soft and richly filled with chocolate. I want more!




 





Address: 8 rue Monge, 75005
Nearest transport: Maubert-Mutualité (10)
Hours: Closed Tuesday


Welke van de gebakjes schreeuwt jouw naam als je deze foto's bekijkt?
Which of the pastries screams your name when you look at these pictures?

8 comments:

  1. Woah lekker! Ik hou heel erg van macarons en koop ze dan ook altijd als ik in Frankrijk ben.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die zijn inderdaad ook echt goddelijk! Vooral die van Hermé en Ladurée. Zo vol van smaak!

      Delete
  2. Eline, next time I come to Paris we have to make lots of photos!!! You are so talented!

    xx Jane
    www.janekhodos.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh Jane you're so sweet! And I would love to take photos with and of you! I love photographing people the most, but I have no models here! :p Were you planning to come to Paris soon?

      Delete
  3. Those treats look so good! Love Paris! Have a great time!!
    xoxo, Vanessa
    www.whatwouldvwear.net

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know right?! And thank you Vanessa! Time really flies here X

      Delete
  4. Oehhh die ziet er echt heerlijk uit! Ik snap wel dat je dan precies voor de perfecte wil gaan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ja! Ik wilde dat die eerste hap gewoon perfect was, en nou, dat was het zeker!

      Delete

© Eline Rewinkel. Powered by Blogger.